Haber: Sedat Ağacıkoğlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ilin valiliklerine gönderilen “2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri” genelgesinin sonrasında Tosya'da de okul güvenliği toplantısı düzenlendi.

Tosya Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kaymakam Deniz Pişkin’in başkanlığında düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütgm. Özgün Yapağı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, okul müdürleri, muhtarlar, okul aile birliği başkanları ve okul taşımacılığı yapan işletmelerin yöneticileri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu 2017-2017 eğitim öğretim yılında yapılan hazırlıklar, okulların genel durumları ve alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Deniz Pişkin; “Yeni Eğitim ve Öğretim yılında Öğrencilerin güvenliği için bütün tedbirleri alıyoruz, anne babaların içi rahat olsun” dedi. 

GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE SOKANLARA 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI VE TRAFİKTEN MEN

İçişleri Bakanlığının genelgesine istinaden okul güvenliği konusunda yetkili kurumları uyaran Kaymakam Deniz Pişkin; “Şikâyet üzerine sorguladığımızda suçun işlendiğini tespit edersek işlem yapacağız. Okul çevrelerinde yoğunluğun olduğu bölgelerde alışkanlık olduğu belli yerler var. Oralarda özellikle denetimleri artıracağız . Okul önlerinde, okul çıkışlarında ve yollarda çevreyi rahatsız edici şekilde motosikletle dolaşanlara en üst seviyede işlem yapılması noktasında gayretim olur, çabam olur çünkü ben buna müsaade etmiyorum. Çünkü herkesin çocuğunu okula gönderdiği için rahat ve müsteri olması gerekir. Aman kızım okulda da çıkışta birisi musallat olur mu? Rahatsız eder mi? Tedirginliğini hiçbir aile yaşamamalı, bunu da sağlamak bizim görevimiz. Bu yönde çaba sarf ederim, tezat yönde hareket eden olursa da en ağırından işlem yaparım” diyerek “Benim için şikâyet şikâyettir kimden gelirse gelsin değerlendiririz, gider yerinde bakar tespitini yaparız” şeklinde okul güvenliği konusunda bütün şikayetlerin anında işleme alınacağını söyledi.

TAŞIMALI EĞİTİMDE SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARIM!

Kaymakam Deniz Pişkin açıklamasının devamında; “Taşımalı eğitimde araçların okul bahçelerine bizatihi girmesi gerekiyor. Yani okul taşıtları öğrencileri okulun bahçesinden alacak ve okulun bahçesine bırakacak. İçeri girmeden öğrencileri indireyim anlayışı asla geçerli değil yakalarsam duyarsam gerekli işlemleri de yaparım.

Okul paydos zili çaldıktan sonra okulun araç giriş çıkışı kalmadıktan sonra bahçe kapıları hep kapalı kalacak ve açılmayacak şekilde kilitlenecek. 
Okul güvenliği esasen bir kamu güvenliği sorunudur. Sayın bakanımızın bu anlamda bütün valilere gönderdiği genelgenin özünde bu vardır.
Bu olay büyük bir önem arz ediyor, büyük bir emniyet arz ediyor. Haliyle böyle göstermelik değil gerçek manada mücadele, manada çalışma. En üst seviyede cezalandırılması için ne gerekiyorsa yaparım. Yani öğrencilerin güvenliği için bütün imkânları seferber edeceğiz” dedi.


Özellikle okul çevrelerinde bekleyen yada okul çıkışlarında motosikletle çevreyi rahatsız edici şekilde dolaşanlar için Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yada ilgili okul müdürlüğüne yapılan şikayetler şikayetçinin kimliğine bakılmaksızın müdahale edilecek ve suçun tespit edilmesi halinde kamu güvenliğini tehlikeye sokulması konusunda işlem yapılabilecek.

Okullarda güvenlik kameraları okulun bahçesini ve okul girişi ile çevresini görecek şekilde ayarlanarak herhangi bir durumda güvenlik kayıtları incelenecek.

Alınan üst düzey güvenlik tedbirlerine rağmen kamu güvenliğini tehlikeye sokanlar üç yıla kadar hapis cezası ve trafikten men gibi cezalarla karşı karşıya kalabilecek.

Editör: TE Bilisim