SEDAT AGACIKOĞLU

 KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yurt genelinde olduğu gibi ilk ve orta dereceli okullarda 15 tatili yarın başlıyor.

 Tosya’da ise toplamda 31 eğitim kurumunda toplamda 6.350 öğrenci karnelerini aldı. Karne alan öğrenciler arasında, okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise ve öğretim kurulları da bulunuyor.

 Tosya’da temsili karne töreni ise Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Fatih Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfında düzenlendi. Törene Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanımız Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürümüz Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanımız Üsteğmen Özgün Yapağı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Volkan Pullu, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve okul idarecileriyle veliler katıldı.

 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

 Hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük bir heyecan ile beklenen sömestr tatili Millî Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan resmî açıklamaya göre 19 Ocak Cuma günü başlayacak 2 Şubat Cuma günü ise son bulacaktır. Tatil tarihi öncesinde ve sonrasında bulunan hafta sonlarını da tatil günleri içerisine eklendiğinde öğrenciler ve velileri tam tamına 16 gün tatil yapabilecekler. 15 tatilin bitmesi ile 2017 / 2018 Eğitim ve Öğretim Yılının ikinci dönemi ise 5 Şubat Pazartesi günü başlayacaktır


Editör: TE Bilisim