HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Dumlupınar ilkokulunda düzenlenen yarıyıl karne töreninde takdirname alan 6 sınıf öğrencisi Bekir Sadık’ı veliaht seçti ve aralarında ilginç diyalog yaşandı.

Dumlupınar ilkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil öğrencilere nasıl olduklarını ve yarıyıl tatilinde ne yapacaklarını sordu. En ön sırada oturan Bekir Sadık isimli öğrenci ‘’ İlk dönem çok yorulduk bol bol dinleneceğim ‘’diye cevap verdi. Başkanda yorgunluğun kimden kaynaklı olduğunu sordu. Çocuk ellerini açarak ‘’ tabi ki benden kaynaklı İlk dönem ders çalışmaktan çok enerjimi harcadım sonrasında hasta oldum ve 6 gün okula gelemedim. Şu an iyileştim fakat halsizlik devam ediyor’’ dedi.  Başkan daha sonra okul müdürüne okulun öğrencileri hep bu mahallede mi ikamet ediyor diye sordu. Okul müdürü tam cevap vermek isterken ön sırada oturan Bekir Sadık lafa girerek yok başkanım birkaç arkadaş dışarıdan geliyor diye cevap verdi. Başkan’da sen herhalde bu sınıfın başkanın değil mi dedi.Çocuk yok başkan yanımdaki arkadaşımız diye cevap verdi. Volkan Başkan çocuğun bu rahat ve hazır cevap vermesinden etkilenerek Bekir Sadık’a karnesini vermek istedi. Çocuk karne almaya çıktığı anda sırtından montunu çıkararak ‘’hah şimdi karneyi alabilirim’’ dedi. Başkanda kendisini Veliahttı olarak seçtiğini söyleyerek inşallah büyüdüğün zaman Belediye başkanı veya milletvekili olursun dedi.  

Bekir Sadık daha sonra ‘’ Ben okuyup büyüdüğüm zaman siyasetçi değil bilim adamı olmak istiyorum. Şu anki düşünce bu şekilde ama büyüdüğüm zaman fikrim değişir mi onu da şimdiden bir şey söyleyemem’’ dedi.

Çocukların karnelerini alarak ara tatile girmelerinin ardından Belediye Başkanı çocuklara sizlere bir müjdem var ‘’ Karnenizi aldığınız bugünden itibaren 6 gün boyunca ‘’Rafadan Tayfa’’ filmini ücretsiz izleyebileceklerini’’ söyledi. Öğrenciler hep bir ağızdan ‘’ Teşekkür ederiz başkanım, sizi çok seviyoruz ‘’diye cevap verdiler.

Dumlupınar ilkokulda düzenlenen karne törenine Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, Şube ve okul müdürleri, Ak Parti İlçe yönetiminden Mustafa Takır ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Program okul bahçesinde İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

AGD Siyer-i Nebi yarışma Sınavı Tosya'da Yapıldı AGD Siyer-i Nebi yarışma Sınavı Tosya'da Yapıldı

Editör: TE Bilisim