Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Romanya’daki “Grupul Scolar Industrial Tecuci” adlı okulla ortak olarak hazırladığı “Broadening Our Cultural Horizons – Kültürel Ufuklarımızı Genişletmek” başlıklı  Comenius iki taraflı okul ortaklığı projesi Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayatboyu Öğrenme Programı tarafından kabul edilmiş ve projemiz 15,000 Euro hibe almaya hak kazanmıştır.



 Koordinatörlüğünü Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi’nin üstlendiği proje kapsamında yerelde uygulanacak etkinliklere ek olarak iki taraflı hareketlilikler de gerçekleştirilecektir. İlk olarak 10 öğrenci ve 4 öğretmen ve okul müdüründen oluşan Türk grubu Romanya’ya gidecek ve proje kapsamında planlanan ve önceden hazırlığı yapılmış olan proje faaliyetleri ortak ülkeden katılımcılarla beraber gerçekleştirilecektir. Daha sonraki süreçte, Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi Romanya’dan gelen ortaklarını Tosya’da ağırlayacak ve proje etkinlikleri burada gerçekleştirilecektir. Proje iki taraflı Comenius okul ortaklığı projesidir.


Projenin öncelikli hedefi öğrenci ve öğretmenlerin yabancı dil becerisini geliştirmek, dil öğrenmelerini teşvik etmek ve anadillerini daha etkili kullanmaları konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamaktır. Proje aynı zamanda kültürlerarası diyaloğun gelişmesini, böylece farklı kültürlere karşı olan ön yargıların ortadan kaldırılmasını ve karşılıklı hoşgörü ortamının oluşturulmasını hedeflemektedir. Bu amaçlara yönelik olarak proje kapsamında hem yerelde hem de ortak ülkelere gerçekleştirilecek hareketlilikler sırasında uygulanacak etkinlikler planlanmıştır. Proje kapsamında yapılan etkinlikler, proje çıktıları, fotoğraflar ve projenin sonuçları okulun internet sitesinden düzenli olarak yayınlanacaktır. Aynı zamanda yerel medyada da projeyle ilgili haberler düzenli olarak yer bulacaktır.  


 

Editör: TE Bilisim