Kastamonu ili Tosya ilçesinde Anadolu Öğretmen lisesi öğrencileri okulun konferans salonunda hazırladıkları  " Bilim Fuarı" için hazırladıkları projeleri sergilediler.

 Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi ‘’Tübitak 4006 Bilim Fuarı’’ açılışına Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye başkanı Kazım Şahin, Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz Emniyet Amiri Göksel Aydın, Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, Okul Müdürü Mutallah Bora ve okul idaresi, öğrenciler katıldı.

Fuar açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mutullah Bora katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür ederek şunları söyledi .’’ Dünyamız yeni yüzyılın ergenlik çağını yaşıyor bu süreçte düşünen ve üreten beyinler öne çıkıyor ve önderlik ediyor. Şunu unutmayalım ki hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Hayal eden üreten öğrencilerin hazırladığı bu fuarda sergileniyor’’ dedi.

Fuarın açılış kurdelesini Kaymakam Mehmet Türköz ve Başkan Kazım Şahin birlikte kestiler. Fuarda öğrencilerin hazırladığı Altın Oranın Sınırı, İmkansız Şekiller, İki Dil Bir anlam, Motor yapımı ve buna benzer 20 proje fuarı ziyaret gelen vatandaşlara öğrenciler tarafından sunuldu.

Yaklaşık 3 gün ziyarete açık olacak olan Bilim Fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.




Editör: TE Bilisim