TOSYA UĞUR KURS'TAN ÖNCE MORAL ETKİNLİĞİ, SONRA YAZILI DERSLERİ TOSYA UĞUR KURS'TAN ÖNCE MORAL ETKİNLİĞİ, SONRA YAZILI DERSLERİ

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması Tosya’da çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması Tosya ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda yapıldı.

Ortaokul öğrencilerinin, Mustafa Soykök’ün “En Sevgili” adlı kitabından sorumlu oldukları sınavda öğrencilere Kur'an ahlakı ile ahlaklanan Peygamber'in hayatınındın hazırlanan 60 soru ile120 dakika süren sınav ile Peygamber Efendimizi daha iyi tanımamış izlenimleri heyecanını yaşadılar.

Türkiye geneli ve Tosya ilçesinde ödülleri bulunan yarışmanın sonuçları 27 Mayıs’ta açıklanacak. Anadolu Derneğimiz Gençlik tarafından düzenlenen ve Gençlerimizi Efendimiz (SAS)'in Ahlâkı ile buluşturmayı hedeflediği “Efendimizin İzinde Siyer-İ Nebi Bilgi Yarışması Sınavı”, 6 Mayıs Cumartesi Türkiye genelinde 81 il ve birçok ilçe merkezinde yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Tosya Temsilcisi yaptığı açıklamada “Siyer-i Nebi Yarışması kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Gençlerin yarışmasında temel metin olan Ayetler ve Hadislerle Peygamberimizin hayatı kitabını okumaları bile çok önemli bir satın almadır. Bir gencin “insanların en hayırlısının insanlar için faydalı olan kişiyi bildiğine” inanılması herkesin kazanmasına vesile olacaktır. Bu vesileyle Anadolu Gençlik Derneği Tosya İlçe Temsilciği olarak Gençlerimizle birebir ilgilenmek kaydıyla Ailelerimizi, Gençlerimizi çay içmeye Temsilciliğimizde Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye, sosyal aktiviteye, gezilere, kitap tahlillerine gençlerimize bireysel sorumluluk vererek topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Sosyal medya hesaplarından bizleri takip etmeyi unutmayınız. Bütün çalışmalarımız Allah Rızası içindir’’ dedi.

Editör: TE Bilisim