HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

 Kastamonu’nun Tosya ilçesi İbni Selim Mahallesi sakinleri mahallelerine okul yapılması için toplanarak ilçe yetkililerine seslendiler.

‘’İLÇENİN 4.BÜYÜK MAHALLESİNDE OKUL YOK’’

İbni Selim Mahallesi Muhtarı Cengiz Genç ve mahalle sakinleri Belediye İmar planında okul yeri olarak ayrılan arsa üzerinde mahalle sakinleri ile bir araya gelerek İHA mikrofonlarına konuştu. Muhtar Genç’’ Mahallemiz Otuz bin nüfuslu ilçede 23 mahalle arasında konum itibarı ile önemli bir mahalledir. İlçemizin en büyük dördüncü mahallesiyiz. Mahalle nüfusu olarak ve de konum olarak önemli bir noktada olsak ta ne yazık ki mahallemizde bir ilkokul yok. Bu sorunun çözümü için ilçe yetkililerinden yardım istiyoruz’’ dedi.

TOBB BAŞKANININ TOSYA’YA OKUL SÖZÜ VAR

Mahalle sakinleri İlçe yetkilileri ve Tosya Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi’ye seslenerek çağrıda bulundular’’ Sayın başkan hatırlarsanız 2017 yılında TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Tosya Ticaret Odasının Temel atma töreninde yaptığı konuşmada ilçemize bir okul sözü vermişti. Aradan geçen 5 yıl süre içinde ilçemize okul yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ulusal basında çıkan haberde 154 ilçeye okul yapılacağını açıkladı. İbni Selim mahallesi sakinleri olarak mahallemizin okul sorununa çözüm aşamasında TOBB’un mahallemize okul yapmasını istiyoruz. Tosya Ticaret Odası olarak sizlerden bu işin takipçisi olmanızı rica ediyoruz’’ dediler.

Editör: TE Bilisim