İlçemizde ilk defa düzenlenen  ve Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘’Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanım Projesi’’ Tosya’da uygulamaya konuldu.


Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde,  Belediye Düğün Salonunda yapılan seminere ilçemiz  Kaymakamı Mehmet Türköz,  Belediye Başkanı Kazım Şahin,  Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Amiri Göksel Aydın, Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, internet kafe sahipleri  ve öğrenciler katıldı.

Sabah saat 10,00’da  8 ilköğretim Okulu’ndan 6-7-8 sınıflara toplam 480 öğrenci, öğleden sonra saat 14,00’da  8 ortaöğretim okulundan 10-11 sınıflara 480 olmak üzere toplam 960 öğrenciye güvenli ve bilinçli internet kullanımı anlatıldı.  

Seminerin  sunumu  İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube personellerinden Şeref Tanır,  Canan Çetin ve Toplum Destekli Polis Mustafa kazancı tarafından sunum yapıldı  yapıl dı .

Sunum yapan görevliler özellikle kişileri mail adreslerine gelen tanımadıkları  e-postalar cevap verilmemesi gerektiği anlatı.



Editör: TE Bilisim