Tosya Meslek Yüksekokulu tarafından “Tosya Gençlerle Buluşuyor” etkinliklerinin ilki düzenlendi. Belediye Başkanı Kazım Şahin’in ile başlayarak İlçe Müftüsü Basri Bektaş ve KASGEG Başkanı ile devam edecek olan etkinlik  Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğe Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, Vergi Dairesi Müdürü Nurgün Eser, Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız,  MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız katılımcılara teşekkür ederek “Tosya Gençlerle Buluşuyor” etkinliklerinin  “Üniversite ve Gençlik Bağlamında Tosya”  konferansıyla başladığını söyledi.

Başkan Şahin konuşmasında; “2004 yılında Başkentte Kastamonu Günlerinde üzerinde Kastamonu’ya Üniversite istiyoruz yazan 50m2  lik pankart astık. 2006 yılında Kastamonu Üniversitesi kuruldu.  2009 yılında Belediye Başkanı olduktan sonra Devletten destek almadan Tosyalı hayırseverlerin katkılarıyla Meslek Yüksekokulunu yaptık 9 ay gibi çok kısa bir sürede. Açılışta dedim ki biz yüksekokul yapmadık Tosya Devrez Üniversitesinin temellerini attık. ” dedi.    

Konuşmasının devamında kişilik gelişiminin %80 oranında okul çağlarında kazanıldığını belirten Şahin; ”Planlarım hep geleceğe yönelikti, her zaman hedefime ulaşmak için çalıştım. Disiplinli ve sürekli çalıştım.  Başarıyı getiren disiplin ve sürekli çalışmadır. Gençler geleceğimiz sizsiniz. İleriki yıllarda Türkiye’nin her tarafında görev yapacaksınız, bu makamlarda, yönetici konumunda sizler olacaksınız,  ben Tosya’yı en iyi şekilde tanıtacağınıza, anlatacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Konferans öğrencilerin Başkan Şahin’e yönelttikleri soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Başkan Şahin’e deneyimlerini aktardığı için teşekkür eden Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız günün anısına plaket verdi. 

 

Editör: TE Bilisim