HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

TOSYA BELEDİYE MECLİSİ 2024 HİZMET ÜÇRETLERİNİ AÇIKLADI TOSYA BELEDİYE MECLİSİ 2024 HİZMET ÜÇRETLERİNİ AÇIKLADI

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde modifiye tutkunu gençler tarafından bir otomobilin tüm kaportası meşhur Tosya Pirinci ile kaplandı.

Tosya Araba Kulübü üyeleri önümüzdeki günlerde Amasya’da düzenlenecek olan ve Karadeniz’in en büyük Auto Fest 6 Modofiye fuarına tasarımını yaptıkları özel otomobil ile katılacaklar. Tüm kaportasını meşhur Tosya Pirinci ile kaplayan araç tutkunları tasarladıkları bu özel tasarımlı aracın Türkiye’de tek olduğunu iddia ettiler.

Tosya Araba Kulubü başkanı Şeymagül Alat İHA’ya yaptığı özel açıklamada ‘’ Önümüzdeki günlerde Karadeniz bölgesinin en büyük Auto Fest Modifiye otomobil fuarına Tosya ilçemizi temsilen katılacağız. Mayıs ayında ilçemizde yaklaşık 200 modifiye aracın katıldığı büyük bir organizasyon gerçekleştirdik. Türkiye genelinden yüzlerce aracın katıldığı modifiye otomobil fuarında değişik marka ve modelde klasik, spor, ralli yarış araçları ile özel ses sistemleriyle donatılmış araçlar sergilendi. Güvenlik önlemleri ile gerçekleştirilen 'drift' şovları da vatandaşlara adrenalin dolu dakikalar yaşatıldı. Şimdi bizler Tosya Araba Kulübü olarak Amasya’da düzenlenecek ‘’Auto Fest Modifiye Otomobil fuarına ilçemizin markası olan kültürel ve tarımsal değerimiz olan Tosya Pirincinin tanıtımını yapmak için modiye otomobilimizin tamamını yaklaşık 20 kg Tosya pirinci ile kapladık. Amasya’da ilçemizin tanıtımın başarı ile yapacağımıza inanıyoruz’’ dedi.

Tosya Araba Kulübü tutkunları Avrupa ülkelerinde klasik ve lüks araçlarını çeşitli ürünlerle kaplatan modifiye tutkunlarına karşı Tosya’dan bizlerde farklı bir proje ile karşılık vermek istiyoruz.  Türkiye’de yenileri ekleniyor.

GÖREN DÖNÜP BİR DAHA BAKIYOR

Modifye tutkunu Şeymagül Alat “İlçemiz Cumhuriyet meydanında pirinç kaplı otomobilimizi tanıtımını yaptık. Vatandaşlarımızın Pirinç kaplı otomobile ilgi yüksek. Fotoğraf çekinmeye gelenler oluyor. Gelen geçen merak edip bakıyor. Bizler de iyi ki yapmışız diyoruz" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇOK DESTEK VERDİ

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yaptığı değerlendirmede ‘’İlçemizin markası olan Tosya Pirincinin kalitesi ve lezzeti tür Türkiye’de bilinmekte. Tosya Araba Kulübü üyesi kardeşlerimiz bize gelerek modifiye araçları ile ilgili bu ilginç fikirlerini söylediler. Bizde belediye olarak yanlarında olduğumuzu söyleyerek projelerini destekledik. Amasya’da düzenlenecek fuarda ilçemizin tanıtımını başarı ile yapacaklarına inanıyoruz’’ dedi.

Editör: TE Bilisim