HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

 Kastamonu’nun Tosya ilçesi ile Sinop’un Boyabat ilçesindeki B sınıf Devlet Hastanelerinin internet sitelerinde açıklanan Doktor sayıları her iki ilçenin sağlık ve siyaset alanındaki farkındalığı ortaya çıkarıyor

TOSYA DEVLET HASTANESİNE AMBULANS TAKVİYESİ TOSYA DEVLET HASTANESİNE AMBULANS TAKVİYESİ

TOSYA DEVLET HASTANESİ

Tosya Devlet Hastanesi, Kastamonu ili Tosya ilçesinde B sınıfı hastane olarak faaliyet göstermektedir. 2011 yılında sağlık bakanlığı sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 1943, 1972 ve 1990 yıllarında yapılan binalar yıkılarak yeni 100 yataklı hastane binası yapılarak 24.11.2013 günü itibariyle açılmış ve modern bir hastane olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Yeni açılan hastanemiz 40 adet tek kişilik oda 30 adet çift kişilik olmak üzere toplam 70 odada 100 otel yatağı mevcuttur.

Sağlık bakanlığını ilçeye kazandırdığı Tosya Devlet Hastanesi ne yazık ki Uzman Doktor sayısı olarak yeterli seviyede değildir.

BOYABAT 75.DEVLET HASTANESİ

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi, Sinop ili Boyabat ilçesinde devlet hastanesi olarak faaliyet göstermektedir. B hizmet sınıfında 145 yatak kapasiteli Boyabat Devlet Hastanesi, çevre ilçeler ve köyleri ile birlikte yaklaşık 100.000 nüfusa hitap etmektedir.

Not: Aşağıda açıklanan rakamlar 30.10.2023 tarihi itibarı ile Boyabat ve Tosya Devlet Hastanesi resmi web sitesinde yazılan rakamlardır.Ayrıca Aile Hekim verileri E Devlet sistemi üzerinde yazılı aile hekimleri rakamlarıdır.

Hastane haberini kamaoyu ile paylaşmaktaki amacımız  hiçbir siyasi partiyi eleştirmek değildir.Sadece ilçede yaşanan Sağlık sorununu ve Doktorlarımızın yaşadığı sıkıntıyı gündeme getirmek.

BOYABAT DEVLET HASTANESİ WEB SİTESİ

Editör: TE Bilisim