Tosya TSO Heyeti TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Törenine Katıldı Tosya TSO Heyeti TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Törenine Katıldı

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Tosya Belediyesi Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu kapsamında “Yeşil Uygulamalar Gençlik Çalışanları Değişimi” Programı ilçede gerçekleştirildi.

Tosya Belediyesi Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu kapsamında 5-11 Şubat 2024 tarihleri arasında farklı ülkelerden gelen 50 öğrenci Yeşil Uygulamalar konulu programda Tosya’da misafir ediliyor.

Tosya Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, “Doğayı koruyabilmemiz gerekiyor. Bu konuda yabancı ülkelerden gelen gençlerin fikirlerini dikkate alarak burada yerelde yapılması gereken küçük dokunuşlarda olsa bunları yapabilmek hedefimiz. Umarım güzel bir vakit geçirirler. Tosya, Kastamonu ve ülkemiz içinde güzel bir tanıtım vesilesi. Emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Tosya Belediyesi olarak Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu olan Türkiye’deki nadir belediyelerden bir tanesiyiz. Yakın zaman önce bir program gerçekleştirmiştik. Lise düzeyindeki arkadaşlarımızın katılımı ile bir organizasyon gerçekleştirmiştik. Bugün ise, 18-30 yaş arası hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den Tosya’mızda misafir ettiğimiz arkadaşlarımızla sohbet etme fırsatı bulduk. Daha fazla yeşil ile alakalı nasıl projeler gerçekleştirilir bunlar üzerine istişareler yaparak fikir ortaya çıkartmak için bir organizasyon gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Programa katılan Avrupalı öğrencilerin özellikle Belediye Başkanına Tosya'nın sizce en önemli sorunu nedir? Sorunları çözümünde karşılaştığınız zorluklar nelerdir? Genelde küçük ilçelerde Belediye Başkanları ile Kaymakamlar arasında sorunlar yaşandığı iddia ediliyor Siz geçtiğimiz dönemlerde bu şekilde bir sorun yaşadınız mı ?

Tosya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Tabakoğlu,” Güzel bir proje. 3 yıl önce başladık. 7 yıl boyunca da akreditasyonumuz var. Gençlerimizin Tosya’mıza gelip, Tosya’da bu yeşil uygulamalarla alakalı bizim gözümüzden değil de kendi gözlerinden görüp bunu bize aktarması çok hoş bir şey. İnşallah bu projelerimizin devamı gelecek’’dedi.

Yabancı öğrenciler, Kaymakam Ünsal ve Başkan Kavaklıgil’in çalışmaları ve görev sahaları hakkında bilgiler aldı. Programın sonunda, Tosya Belediyesi tarafından öğrencilere Tosya’ya özgü yemek ikram edildi.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU