İstanbul'dan Samsun istikametine seyir halinde olan Şinasi Eroğlu (60) yönetimindeki 34 TS 6363 plakalı otomobil, Kargı kavşağı yakınlarına geldiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla attı. Takla attıktan sonra sürüklenmeye başlayan otomobilde bir süre sonra durdu. Sürücü Şinasi Eroğlu kazadan yara almadan kurtulurken, yanında bulunan annesi Saadet Eroğlu (80) ve babası Niyazi Eroğlu (78) araç içinde sıkıştı.

 

Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada yine aşığı yağış ve zeminin kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkan Mehmet Cemal Gül (29) yönetimindeki 61 TC 331 plakalı araç kaza yerinde yaralılara müdahale eden Hacıhamza 112 Acil Servis İstasyonunda görevli Acil Tıp Teknisyeni Mustafa Karaduman'a (31) çarptı. Çarpmanın etkisiyle önce iki araç aracına sıkıştırarak yaklaşık 10 metre sürükledi. Bu sırada kazayı görüp sağlık görevlisine yardım etmek isteyen TIR sürücüsü Arda Bartın (30) ile kaza yapan araçta bulunan araçta bulunan Heva Gül (26) ve 1 yaşındaki Mualla Nur Gül yaralandı. Son olarak kazayı 37 KD 532 plakalı ile seyir halinde olan Veysel Dikici (38), kazayı son anda fark edince diğer araçlara çarpmamak için ani fren yaptı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı otomobil olay yerine 50 metre kala orta refüje çarparak durabildi. Araç içinde bulunanlarda her hangi bir yaralının olmadığı öğrenildi.


 

Kazanın duyulmasının ardından Kargı Kaymakamı Hakan Engin de, olay yerine gelerek kaza hakkında jandarma ve polis ekiplerinden bilgi aldı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak teravi altına alındı. Yaralılardan durumları ağır olan Acil Tıp teknisyeni Mustafa Karaduman ile Saadet Eroğlu ve Niyazi Eroğlu Osmancık Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Acil Tıp teknisyeni Mustafa Karaduman'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

 

Kaza nedeniyle D-100 karayolu bir süre trafiğe kapandı. Karayolları ve itfaiye ekiplerinin araçları olay yerinden kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

 

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi

Kaynak : http://www.kargihaber.com/

Editör: TE Bilisim