Edinilen bilgiye göre Kamyonun Van’dan çıkmasıyla birlikte gelen bir ihbarı değerlendiren Emniyet güçleri sıkı bir takip sonucu eroinleri kamyonda buldular.

 

Çankırı E80 karayolu , Ilgaz Dörtyol mevkisinde , Van’dan İstanbul’a gittiği B.A yönetimindeki 65 FA 314 plakalı kamyon durdurdular.

 

Kamyonda yapılan aramalarda 180 paket halinde yerleştirilen 92.8 kilogram eroin kamyonun gizlenmiş bölümlerinde bulundu. Araç sürücüsü B.A gözaltına alındı.

 

Yapılan bu eroin yakalama operasyonunda ise Tosya D-100 den geçen Eroinler’in akıbeti Ilgaz 4yol kavşağında Emniyet Birimlerinin başarılı operasyonu ile son buldu.

 

Konu ile igili Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve beraberinde İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu basın mensublarına yapılan bu operasyon ile ilgili olarak detaylı bir açıklama yaparak operasyonu basın mensupları ile paylaştılar.

 

Basın mensuplarına verilen operasyon bilgileri neticesinde Yapılan Operasyon ülke genelinde tüm tv ve haber programlarının yanı sıra ulusal gazetelerde de geniş yer bulurken, Bu operasyon Çankırı Valiliğinin ve Emniyet Güçlerinin üstün başarısı olarak yerini almış oldu.

 

Tosya D-100 (E-80) Karayolunda da geçtiğimiz aylarda Kastamonu Emniyet birimleri ile yapılan ortak operasyonda yine Kastamonu tarihinin en büyük eroin yakalama operasyonu gerçekleşmişti.

 

D-100 (E-80) Karayolu son zamanlarda kaçakçıların ulaşım ve ulaştırma düzergahı oldu, keza Tosya İlçe Jandarma Ekipleri sürekli olarak yaptıkları yol kontrollerinde adeta sigara kaçakçılarına göz açtırmazken, yakalanan birçok kaçak sigara imha edildi.

 

Tarihi ipekyolu olarak tanımlanan Asya’yı Avrupa’ya bağlayan Tosya D-100(E-80) Karayolu asayiş konusunda da en işlek yol olarak kayıtlara bir kez daha adını yazdırdı.

Editör: TE Bilisim