KASTAMONU (İHA) – Kastamonu ili Tosya ilçesi Dilküşah Mahallesi Toki konutlarında karne almak için sabah saatlerinde okul servisine gitmek isteyen genç kız, köpeklerin saldırısına uğradığı o anı anlattı.

Edinilen bilgiye göre saldırı olayı sabah saatlerinde Toki konutlarında meydana geldi. Okul servisine gitmek isteyen genç kız Bahre Evbaşı evinden çıktığı anda toplu halde gezen başıboş sokak köpeklerinin köpeklerin havladığını gördü. Korkudan geri dönmek isteyen genç kız daha sonra güvenlik kulübesinin olduğu yere saklanmak istedi. Sokağın alt kısmından ve üst kısmından gruplar halinde genç kız, etrafını saran köpekler bir anda genç kıza saldırdı. Korkudan ne yapacağını şaşıran genç kız köpeklerle mücadele etmeye başladı. Elinde ki çantayla korunmaya çalışarak, site içerisine doğru kaçmaya başladı.

"BİR ANDA SALDIRDILAR"

Yaşadığı saldırı sonrası olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan genç kız Bahre Evbaşı olay anını anlattı " Sabah erkenden okul servisine binmek için evden çıktım. Bir anda başıboş sokak köpekleri saldırdı. O anda çok korktum ve kaçmaya çalıştım. Ne olur ilçe yetkililerinden bu soruna çözüm bulmasını istiyorum’’ dedi.

‘’CAMİYE GİDEMİYORUZ ‘’

Cami çıkışında mahalle sakinleri sokak köpeklerinden dert yanarak ‘’ Bizler ezan vakti özellikle sabah namazlarında camiye gelmekten korkar olduk. Elimize soba alıyor veya ceplerimize taş dolduruyoruz. Kaç defa cami cemaatine köpek saldırdı. Yetkililer bu soruna acil çözüm bulsun’’ dediler

Editör: TE Bilisim