HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu ili Tosya ilçesi Dilküşah Mahallesi Toki konutlarında karne almak için sabah saatlerinde okul servisine gitmek isteyen genç kız, köpeklerin saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre saldırı olayı sabah saatlerinde Toki konutlarında meydana geldi. Okul servisine gitmek isteyen genç kız, evinden çıktığı anda toplu halde gezen başıboş sokak köpeklerinin köpeklerin havladığını gördü. Korkudan geri dönmek isteyen genç kız daha sonra güvenlik kulübesinin olduğu yere saklanmak istedi. Sokağın alt kısmından ve üst kısmından gruplar halinde genç kız, etrafını saran köpekler bir anda genç kıza saldırdı. Korkudan ne yapacağını şaşıran genç kız köpeklerle mücadele etmeye başladı. Elinde ki çantayla korunmaya çalışarak, site içerisine doğru kaçmaya başladı.

"BİR ANDA SALDIRDILAR"

Yaşadığı saldırı sonrası olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan genç kızın velisi D.E " Sokak hayvanları bizim canımız. Onlar bize Yüce Allah'ın emaneti. Ama bu sabah yaşadığımız bu olayda ne yapacağımızı ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Yetkililerden ve sivil toplum örgütlerinden buna bir çözüm bulunmasını talep ediyorum" dedi

''YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM"

Dilkusah mahallesi Muhtarı İsa Bacaksız; " Bu sabah olayın yaşandığı bölgede bir ilkokul var. Sokak Hayvanları konusunda velililerden sürekli şikâyet alıyorum. Resmi kurumlara ve ilgili mercilere bu şikayetleri bildiriyorum. Ama sonuç değişmiyor. Ben Mahalle Muhtarı olarak bu sorunun çözülmesi için her türlü desteğe hazırım. Dilküşah mahallesi muhtarlığı olarak yetkilileri ve sivil toplum örgütlerini göreve davet ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim