HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçesinde geçtiğimiz ağustos ayında içinde çoğu kadın ve çocuk 137 Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçak göçmenin olduğu otobüs jandarma ekiplerince yakalanmış ve gözaltına alınan sürücü ve diğer bir kişi tutuklanarak adliyeye sevk edilmişti.

Göçmen kaçakçılarını taşıyan otobüsün şoförlerinin yargılandığı dava sonuçlandı. Tosya Adliyesinde görülen davada şoförlere ceza yağdı.  Mahkeme; göçmenleri taşıyan 2 şoföre, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarından TCK.79 maddesinde ‘’Doğrudan doğruya veya dolaylı olarak maddi menfaat elde etmek maksadıyla, yasal olmayan yollardan; Bir yabancıyı ülkeye sokan veya ülkede kalmasına imkân sağlama suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası ve 125 gün adli para cezasına hükmetti.  Mahkeme ayrıca yakalandığında jandarma tarafından yapılan üst aramasında çıkan 18bin 7yüz 45 TL ye el konularak müsadere edilmesine hükmetti. 

Mahkeme 2 şoförün, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarından yargılandığı davayı kanun yolları açık olmak üzere karara bağladı. 

Hatırlandığı gibi ağustos ayı içinde bir otobüs içinde yakalanan mültecilerin Afganistan’daki savaştan kaçtıklarını ve Türkiye’ye çalışmak için geldiklerini söylemişlerdi. Otobüs içinde yaşanan insanlık dramında göçmenlerin yaklaşık 3 gündür aç bir şekilde ve su içerek yola devam ettiklerini ortaya çıkmıştı.

  (SDA-

Editör: TE Bilisim