Tosya Meslek Yüksek Okulunun bulunduğu ve Şehirlerarası otogarın olduğu noktaya geldiğiniz bir anda İlçenin kör noktası olarak bilenen Kavşak sürprizi ile karşılaşıyorsunuz. Yıllarca ölüm kavşağı olarak anılan, yüzlerce ölümlü ve yaralanmalı kazanın meydana geldiği bu kavşak son yıllarda geceleri Hayalet bir kavşak oluyor ve birden karşınıza çıkıyor.


İlçenin güzelliğinin bir göstergesi olan ve ilçe hakkında insanlara bir fikir veren bu kavşaklar, ne yazık ki ilçemizle ilgili fazla bilgisi olmayan,  Tosya’yı bilmeyen veya tanımayanlar için  kafalarda olumsuz ve soru işareti bırakıp “Tosya nasıl bir ilçe acaba bu ilçe bu kadar sahipsiz mi” diye düşünceler oluşuyor.


www.tosyahaberleri.com 28.02.2012 tarihli haberinde ilçemizde ki bu kavşakları gündeme getirmiş, özellikle bu kavşaklarda ki ışıklandırmanın olmadığını dile getirmiş ve ilçe gündemine taşımıştı.


Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Elektrik dağıtım şirketi arasında kavşaktaki ışıkların yanması konusunda bir türlü ortak bir noktaya gelinememesi ve ilçemizin yetkililerinin de bunu seyretmesi ne yazık ki geceleri bu kavşağın ‘’ Hayalet Kavşak’’ olarak anılmasına ve güzelim ilçemizin yabancılar tarafından ‘’ Kör Nokta veya Kör Tosya ‘’ olarak anılmasına ve bilinmesine neden olmuştur. 


         Tosya’nın tanıtımı için bir sürü çalışmalar yapan ve de yakın bir zamanda güzel bir festival düzenleyecek olan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin başkanımızın bu konuya da el atarak en kısa zamanda bu kavşakların ışıklandırma çalışmalarını başlatmasına ön ayak olacağını umuyoruz.

Kavşakları ışıklandıralım ki insanları kafasında oluşan ‘’Hayalet Kavşak veya Kör nokta ve  Kör Tosya ‘’ imajını silelim.Bu kavşakta daha fazla canlar yanmadan ilgili ve yetkililerin harekete geçeceğini umuyoruz.

Editör: TE Bilisim