Tosya’da hacı, aşırı alkol aldıktan sonra öz annesini darp ederek öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Suat B. (55), geçtiğimiz yıl hac dönüşü akşam saatlerinden alkol aldıktan sonra ağırlaşınca ayrı yaşadığı öz annesi 83 yaşındaki Kamile B.’in evine gitti. Kapıyı açan anne Kamile Beledin, “Oğlu Suat’a sen hacısın, neden alkol aldın, utanmıyor musun?” diye tepki gösterdi. Ardından anne ile oğul arasında tartışma çıktı. Tartışmada aşırı alkollü olan Suat B., annesini darp etti. Ağır yaralanan yaşlı kadın, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan aşırı alkol ve ilaçların etkisiyle ne yaptığını hatırlamadığını belirten Suat B. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Suat Beledin, olay tarihinde kullandığı ilaçlardan sonra alkol aldığını ve ardından annesinin evine gittiğini söyledi. İçeri girdiğinde annesine, “Anne ben çok kötüyüm” dediğini ifade eden Suat B., “Annem de ‘Kuzum sana ne oldu’ dedi. Daha sonra annemle aramızda ne oldu hiçbir şey hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Ben bilerek ve kasten anneme bir şey yapmadığımı düşünüyorum” diye konuştu.

Sanık Suat B., yalnız yaşayan annesinin tüm işleriyle kendisinin ilgilendiğini belirterek, “Ben hacıyım. Bende Allah korkusu var. Onu, bilerek ve kasten öldürmüş olmam mümkün değil” dedi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede ise, sanığın aldığı ilaç ve alkolün etkisiyle kendisini kaybettiğini ardından annesiyle tartıştıktan sonra darp ettiğini kaydetti. Hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunda ise, maktulün darp edildiği ve vücudunda çeşitli yara ile kırıkların olduğu tespit edildi.

Mahkeme, sanık avukatının ek süre talep etmesin üzerine önümüzdeki haftaya ertelendi.

Editör: TE Bilisim