HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçe merkezinde akşam namazı için Pazar camide saf tutan yaklaşık 20 kişilik cemaatin ayakkabıları ve şemsiyeleri çalındı.

Tosya ilçesinde Pazar camisinde cemaat akşam namazı kılarken iki şahıs ayakkabılıkta bulunan ayakkabıları ve şemsiyeleri çaldı. Cami cemaati Akşam namazının farzını kılmak için imamın tekbiri namaza durduğu anda ayakkabılıktaki cemaatin ayakkabılarını ve şemsiyelerini çalan hırsızlar güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilirken, ayakkabısı çalınan Pazar cami cemaati namazdan çıkınca şaşkına döndü.

Pazar camisine namaz kılmak için gelen Mehmet Aydoğdu, namaz çıkışında ayakkabılarını koyduğu yerde bulamadı. Önce başka birinin yanlışlıkla kendi ayakkabısını giydiğini düşünen Aydoğdu sonrasında tüm cemaatin ayakkabısının olmadığını ve herkesin ayakkabısını aradığını görünce polisi arayarak ihbarda bulundu.

İhbar üzerine olay yerine polisler gelerek ayakkabıları çalınan cami cemaatinin ifadesini alarak sonrasında güvenlik kamerasından hırsızlık olayının görüntülerini inceledi.

Hırsızlık olayı sonrası cami cemaatinden Tosya Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Büyükacar olayla ilgili konuştu “Abdest aldıktan sonra camiye çıktım ve ayakkabılarımı ayakkabılığa bıraktım. Namazı kılmaya girdik. Akşam namazını farzı için imam Allah Ekber dediği anda ayakkabılıktan bir ses geldi. Bende herhalde namaza geç kalan bir cemaattir diye fazla dikkate almadım ve namaza durdum. Namaz bittikten sonra cemaatle birlikte dışarı çıktık. Çıkışta ayakkabılıklara baktım, hiçbirinde ayakkabımı göremedim. Birisi yanlışlıkla giymiş olabilir dedik fakat 20 kişilik cemaatin ne ayakkabısı nede şemsiyeleri yerinde yoktu. Cami imamıyla görüştük, kameralara baktık. Bir tane siyah kapüşonlu bir kişi içeri girerek cemaatin ayakkabılarını topluyor ve basıp gidiyor” dedi.

TOSYA KUM OCAĞINDA FECİ TRAFİK KAZASI TOSYA KUM OCAĞINDA FECİ TRAFİK KAZASI

Hırsızlık olayı sonrası emniyet güçleri soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim