Kastamonu’nun Tosya İlçesinde geçtiğimiz günlerde Zobturoğlu camii yıkılarak hafriyat çalışmalarına başlanmıştı.  Edinilen bilgilere göre ilçenin Zobturoğlu mahallesinde Vakıflara ait olan Zobturoğlu Cami dernek tarafından hazırlanan yeni proje ile Cami inşaatına başlanma kararı alınmış ve eski cami yıkılmıştı.

Yıkım esnasında caminin iç kısmında yer aldığı iddia edilen ve halk arasında rivayete göre caminin etrafından içkili ve sarhoş kişileri geçirmediğine inanılan Kürük Dede mezarı ortaya çıkmış sonrasında Mezar Müftülük ve Cami görevlileri tarafından açılarak geçici olarak Tosya Asr-i Mezarlığa defn edilmişti. Zopturoğlu Cami hafriyat çalışmasının yapıldığı bu günlerde çalışmalar sırasında toprak altından çıkan dev küp görenleri heyecanlandırmıştı.

Zopturoğlu Cami İnşaatı hafriyatı sonrasında temel betonu atılarak bekleme süresine geçilmişti.Yaklaşık iki gün sonra Cami hafriyatı yanında bulunan ve terk edilmiş metrruk bina aniden yıkıldı.Tosya Belediyesinin aylar önce boş bina ile ilgili yıkım kararı aldığı ve bina sahiplerine tepliğ edildiği ve kanuni sürecin beklendiği açıklandı.

Editör: TE Bilisim