HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya İlçesi Suluca köyü eski mahallede 2 katlı ahşap evin bacasında çıkan yangın köyde yalnız yaşayan yaşlı adamın dikkati ve müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre Suluca köyü eski mahalle mevkiinde Sıtkı Barış’a ait 2 katlı ahşap evde  henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının çıktığı anda ev sahibinin Tosya ilçe merkezinde olmasından dolayı yangın ilk anda fark edilmedi.Bu sırada çatıdan dumanlar çıktığını fark eden 75 yaşındaki Hasan Dağlı isimli yaşlı adam hemen çevresindeki köylülere seslenerek yangını haber etti ve yardım istedi. Köylülerin İtfaiyeye haber etmesi üzerine yangının büyüyeceğini düşünen yaşlı adam eline geçirdiği tahta merdiven ve İngiliz anahtarı ile yanmakta olan evin balkonuna merdiven kurarak yanan eve çıktı.Evin camlarını kırarak içeri giren yaşlı adam köylülerin getirdiği hortum ile yanan odadaki eşyaların üstüne su tutatarak söndürdü.Yangının tamamen büyümeden söndürülmesinde aktif rol oynayan 75 yaşındaki Hasan Dağlı isimli yaşlı adam bir anda köyün kahramanı oldu.

TOSYALI SÜRÜCÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ TOSYALI SÜRÜCÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Tosya ilçe merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Suluca köyündeki yangına Tosya İtfaiye ekipleri ve Jandarma güçleri kısa sürede olay yerine intikal ederek yangının söndürme çalışması başlattı.

İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin 1 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

Suluca köyünde meydana gelen Yangın sonrası İlçe Jandarma ekipleri ve İtfaiye ekkipleri yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlattı.

Editör: TE Bilisim