HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya ilçesi Şarakman köyünde ikamet C.B’nu ikinci defa dolandırılmaktan kuyumcunun dikkati dolandırıcılığı önledi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde telefon dolandırıcılarının tuzağına düşürdüğü vatandaş, ilk etapta dolandırıcılara 18 bin lirasını kaptırdı. Çağlayan Adliyesi İcra dairesinden aradıklarını söyleyen dolandırıcılar mağdur vatandaştan bu defa acil olarak 40 bin lira göndermesini istedi. Büyük bir telaş içinde kuyumcuya giden 62 yaşındaki vatandaş altınları bozdurmak istedi. Kuyumcu vatandaşın bu panik durumundan şüphelenerek köylü vatandaşın elinden telefonu alarak karşıdaki dolandırıcıların ne yapmak istediklerini anladı ve telefonu kapattı. Kuyumcunun dikkati sayesinde Şarakman köyünden C.B (62) 40 bin lirasını kaptırmaktan kurtuldu.

Olayı gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan 62 yaşındak C.B ‘’ Köyde hasta eşimin yanında bulunmakta idim. Cep telefonum çaldı ve tereddüt içinde açtım. Karşımdaki kişi Postanede bir tebligat ve kargo paketim olduğunu ve bunu zamanında almadığım için paketin geri iadesinin gerçekleştiğini söyledi. Zamanında alınmayan kargo dan dolayı karşı firmanın zarara uğradığını ve Çağlayan adliyesinde hakkında icra takip işleminin başlatıldığını söylediler. Ben ilk etapta böyle bir siparişim olmadığını ve hasta eşinin olduğunu söyleyerek telefonu kapatmak istedim. Fakat karşıdaki kişi tebligatın ve kargo paketinin sağlık konusunda olduğunu ve zamanında alınmadığı söyleyerek sağlık firmasının zararının telafisi için acil olarak 18 bin lira göndermesi gerektiğini söyledi. Bende ilçe merkezine giderek 18 bin lira parayı gönderdim. Yaklaşık 1 saat sonra tekrar arayarak icra takip işleminin sonlanması için 33 bin lira göndermemi istediler. Para gönderilmez ise hapis cezasının olacağını söylediklerinde bir an hasta eşimi düşündüm ve evdeki altınları alarak ilçe merkezindeki kuyumcuya bozdurmaya gittim. Tabi bu esnada telefonum sürekli açık ve benimle konuşmaktalardı. Bana şunu yap veya yapma diye sürekli talimat veriyorlardı. Bu konuşmalara şahit olan kuyumcu bir anda elimden telefonu alarak karşıdaki kişilerle konuşmaya başladı. Daha sonrada telefonu kapatarak ‘’amca seni dolandırıyorlar ‘’dedi. Ben ilk başta kuyumcuya inanmadım ve sert tepki gösterdim. Sonrasında olayın içyüzünü anlattıklarında dolandırıldığımı anladım. Hemen İlçe Emniyet müdürlüğüne giderek karşı taraftan şikayetçi oldum’’ dedi.

(SDA-

Editör: TE Bilisim