Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya İlçesi D-100 Karayolu üzerinde yer alan Trafik Kontrol noktasında Jandarma ve Trafik Polislerinin ortaklaşa yaptığı kontrollerde sürücülerin Korona Virüsüne karşı aldıkları ilginç yöntemler işin ciddiyetini göz önüne koyuyor.
Edinilen bilgilere göre D-100 karayolu üzerinde Trafik kontrol noktasında Tosya Bölge Trafik ve İlçe Jandarma ekipleri ortak trafik ve Asayiş  kontrol uygulaması yaptılar. Ekiplerin yönlendirmesi ile kontrol noktasına gelen sürücüler güvenlik güçlerinin talep ettikleri Sürücü Belgesi ve Kimlik belgelerinin üstüne kolonya dökerek teslim ettiler. Kontrol noktasına yönlendirilen birkaç sürücü ise istenilen evrakları peçete ile emniyet güçlerine vererek yine peçete ile teslim aldılar.
Trafik Kontrol noktasında uygulama yapan Trafik ve Jandarma ekipleri Korona Virüsüne karşı imkanlar ölçüsünde tedbir alarak yüzlerine koruyucu maske ve ellerine eldiven takarak Trafik ve Asayiş kontrolü yaptılar.
Trafik Kontrol noktasına yönlendirilen  sürücüler Korona Virüsü tehlikesinin yaşandığı ve ülke genelinde hükümetçe  alınan yoğun tedbirlerin olduğu bu günlerde  mecburi, şüpheli  veya ihbar olmadıkça yapılan bu kontrollerin salgının yayılması açısından tehlikeli olduğunu, bu durumdan çok  rahatsız olduklarını dile getirdiler. Emniyet güçlerimiz kontroller sırasında ister istemez araca yaklaşmakta veya bizden resmi evrakları isteyip kontrol ettikten sonra iade etmekte. Bu süreçte Korona virüsünü tehlikesi yaşamayacağımızı kim garanti edebilir. Vatandaş olarak hem polislerimizin hem de bizlerin sağlığımızın tehlikeye atılmasını istemiyoruz diye yetkililere seslendiler.
Trafik ve Asayiş  Uygulaması Emniyet ve Jandarma  güçlerinin dikkatli ve sabırlı çalışmaları ile devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim