11.10.2011 Salı Akşamı saat 19,50 sıralarında ilçemizde başlayan şiddetli yağmur ve gök gürlemesi ile meydana gelen  yıldırım çakması sonucu  ilçemiz Özboyu köyünde  saat 20,05 de yıldırım düştü. İlçe meydanına yakın yerde bulunan samanlıklara düşen yıldırım bir anda yangına sebep oldu.

Yangın ilk önce Veis Yazıcı'nın samanlığına düştü yangının büyümesi ile yanında bulunan 2  samanlıkta  alev aldı.






Köy halkı yangına hemen müdahale  etmek istese de uzun zamandır köy de yaşanan su sıkıntısı ve köy içinde bulunan yangın vanalarında yeterli basınçta su olmaması  vatandaşların yangını söndürmesine engel oldu.









İlçeden gelen Tosya İtfaiyesi araçları köy yollarının yağmurdan dolayı çamurlu olması ve köy yollarının dar olması nedeni ile itfaiyenin yangına müdahalesini  geciktirdi.









Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Mola Yangın yerine Tosya itfaiyesi ve Kurtarma ekibi ile birlikte geldi be yangın söndürme çalışmalarına bizzat katıldı.









Tosya İlçe Jandarma Komutanı Himmet Polat yangın alanında gerekli güvenlik tedbirlerini aldırarak yangından dolayı köyde oluşan gergin ortamı sakinleştirdi.







Tosya İtafiyesi yangına iki itfaiye aracı ile söndürme çalışması yapsa da yaklaşık 45 dakika sonra Tosya Orman işletmesine ait yangın söndürme aracı ve ekibi gelerek yangını söndürme çalışmalarına katıldı.

 Yangın söndürme çalışması yaklaşık 1,30 saat sürdü. Yoğun söndürme çalışmalarının ardından olası bir parlama ihtimaline karşın gece gec saatlere kadar soğutma işlemleri ile tamamen kontrol alındı.

Yangın da can kaybının olmaması tek teselli oldu.

Tosya Özboyu Köyüne Yıldırım Düştü 3 Samanlık Yandı

Editör: TE Bilisim