HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçesinde devam eden kavşak çalışmalarında yaşanan sıkıntılar Trafik Kazalarına adeta davetiye çıkarıyor.

Tosya Organize Sanayi kavşağında yapılan üst geçit ve devamında sanayi girişinde yapılan kavşak çalışması kış şartları nedeni ile durdu. Yarıda kalan çalışmalar sonrası kavşakta kalan malzeme ve toprak yığınları sürücüler ve yayalar için tehlike oluşturuyor. Tosya istikametinden gelerek organize sanayi kavşağa giriş yapan araç sürücüleri Samsun istikametinden gelmekte olan araçları kavşağın ortasında bulunan toprak öbeğinden dolayı görmemektedir.

Sürücüler Samsun istikametinden gelen araçları görmek için araçları ile ileri çıkarak otomobillerin burnunu D-100 karayolunun içine tehlikeli bir şekilde sokmakta. Organize Sanayi kavşağına giriş yaparak işyerine gitmek isteyen bir sürücü gazetecileri görünce ‘’ Kardeşim sizi Allah gönderdi bizler kaç gündür bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Şimdi ben evden çıktım ve arabama binerek Organize Sanayideki işyerime gitmek için hareket ettim. Bu kavşağa geldiğim zaman   Samsun istikametinden gelmekte olan araçların görmek için başımı sağa doğru çevirdiğimde karşıma bu toprak yığını çıkıyor. Ben hemen ne yapıyorum gelen aracın kavşağa olan mesafesini ve süratini beyin jimnastiği yaparak x . an + y . an – z . an = (x + y – z) . an   formülü ile hesaplayarak çıkan : Ya Bismillah, sonucu ile karşıya geçiş yapıyorum’ ’dedi.

Vatandaşlar yetkililerden sürücüler için tehlike oluşturan ve özellikle gece karanlıkta görüşü tamamen sıfırlayan bu toprak öbeğinin derhal kaldırılmasını istiyor.



Kırmızı Otomobile Dikkat Edelim



Araç Toprak yığınına yaklaştı




Araç görüşten kayboldu






















Editör: TE Bilisim