Geçen Hafta Tosya Marangozlar Sanayi Sitesinde meydana gelen yangında 6 işyeri yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Sabaha karşı 5 te başlayıp saat 8:00’a kadar kontrol altına alınmaya çalışılan yangından geriye sadece boş arazi ve kurtarılan 3-5 malzeme kaldı.

Atölyeleri  yanan iş yeri sahipleri yangın tamamen bittikten sonra dozer ve kepçeleri yanan bölgeye getirerek, yangından geriye kalanları temizlettirdiler.

Daha birgün öncesi müşterisinin kapı siparişini yetiştirmek için gece gündüz çalışan marangozlar şimdi ise tamamen kaybettikleri  atölyelerin yeniden inşası için kara kara düşünmekteler.

İş yeri sahipleri yanan atölyelerinden geriye kalan kereste, kontraplak vb. ahşap malzemeleri  atölyede çalışan işçiler ile çıkardılar. Ardından ise kato araçları gelerek kullanılamaz hale gelen yanmış atölyeleri  yıkarak, ortaya içler acısı manzarayı sundu.

Çıkan yangında adeta küle dönen iş yerlerinin maddi hasar bilonçosu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. İş yerleri yanan esnaflar için 2.bir dönem başlıyor.

Yangından önce ve Yangından Sonra….

Marangozlar Sitesinden Geriye Kalanlar Video

Editör: TE Bilisim