Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Kayaönü köyünde akşam saatlerinde çıkan yangında iki ev ve üç samanlık tamamen yandı.

Edinilen bilgilere ilçe merkezine 19 km mesafede bulunan Kayaönü köyünde akşam saatlerinde iddialara göre elektrik kontağından çıktığı söylenen yangında iki ev ve üç samanlık tamamen yandı. Köyde yaşayan vatandaşların yangını fark etmesi ile önce kendi imkanları ile yangına söndürmeye çalıştılar. Köy muhtarı Jandarmaya ve İtfaiyeye yangın ihbarında bulunması ile Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri kısa sürede köye intikal ederek yangın söndürme çalışmalarına başladı.

Tosya Belediyesi dört itfaiye söndürme aracı ve 2 su tankeri ile yangına müdahale ederken İlçe Orman İşletmesine ait Arazi Su Tankerlerde söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangın anında köy sakinleri korku ve panik yaşarken köyün yollarının olmamasından dert yandılar. Yangın hakkında bilgi almak için mikrofon uzattığımız köylüler ‘’ Yangın çıkış nedeni hakkında fazla bilgimiz yok. Yangını ilk gören arkadaşlar bir patlama olduğunu söylediler. Bu patlama elektrik kontağından mı yoksa mutfak tüpünden mi onu bilemedik. İtfaiye zamanında yangına müdahale etmek istedi fakat sizlerin de gördüğü gibi köyün yolunda sıkıntı var. Köyün içinde düzgün yolumuz olsa bu yangın kısa sürede söndürülürdü. Yazık değil mi bu insanlara? Bildiğimiz kadarı ile muhtar birkaç defa ilçe yetkililerine yolların yapılması için talepte bulunmuş fakat bir gelişme yaşanmadı. Yanan bu evler Veysel Çamcı ve Şaban Çamcı’ya aitti. Kendileri İstanbul da ikamet ettiği için evde yaşayan yok ama her iki evde eşya vardı ve ne yazık ki tamamen yandı. Görüyorsunuz itfaiye yol olmadığı için yangına fedakârca söndürmeye çalışsa da bu devirde kovalarla su tankerine su doldurmak için takviye yapıyoruz’’ dediler.

Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği olay yerine gelen Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci çalışmaları yerinde izleyerek ekiplerden bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim