Haber: Sedat Ağacıkoğlu (İHA)-Tosya

Yangın ihbarı alan itfaiye ekipleri yangına müdahale için yola çıktı. Siren ve tepe lambasını açarak hızla yangına müdahaleye giden itfaiye aracı şehir merkezinden geçerken otomobil ile çarpıştı. İddiaya göre ara sokaktan aniden yola çıkan 34 plakalı otomobile çarpmak istemeyen itfaiye aracı yol kenarında yaya kaldırımına çarptı.

Facianın eşiğinden dönülen kazada ölen yada yaralanan olmazken araçlarda hafif çapta maddi hasar meydana geldi.

Bu olay sonrası görgü tanıkları otomobil sürücüsüne sitem ederek daha dikkatli olması gerektiği söylediler. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kişi kaza sonrası ‘’ Bu kazalar büyük bir facianın habercisi. Yetkililer bu duruma niçin çare bulmuyor. Hatırlarısınız bundan 6-7 ay önce yine itfaiye aracı yangın söndürmeye giderken Cumhuriyet meydanında 2-3 araca çarparak durabildi. Allah’tan o kazada ucuz atlatıldı. Bu her iki trafik kazalarında itfaiye personelinin hiç suçu yok. Onları vazifelerini yapmak için mecbur hızlı bir şekilde yangın yerine gitmek zorunda. Yol güzergâhları her defasında çarşı merkezi olduğu için ne kadar dikkatli hareket etseler de hızlı gitmek zorundalar. Eğer geç kalsalar bu defa yangına geç geldi tepkisi ile karşılaşıyorlar. Belediye yetkilileri daha önce 2. Bir itfaiye istasyonunun itfaiye araçlarının dolum alanı olan aşağı pınar yanına yapılacağı yönünde görüşleri olduğunu duyduk. Fakat nedense bu çalışma yapılmadı. Eğer kısa zamanda buna çözüm bulunmaz ise daha büyük kazanın vebalini ve sorumluluğunu kimse taşıyamaz. Bir an önce çözüm bulunmalı’’dedi.

Kazanın ardından yol trafiğe kapatılırken yangına gitmekte olan itfaiye aracının kaza yaparak yolda kalmasıyla yangının durumu merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim