Sedat Ağacıkoğlu-
Kastamonu (İHA) – Şanlıurfa’dan Kastamonu’ya gelerek telefonla aradığı kişiye “Kimlik bilgileriniz terör örgütlerinin eline geçti” diyerek kendisini jandarma personeli olarak tanıtan şahıs, ticari taksi ile kaçmaya çalışırken polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Para ve altınlar yakalanırken, şahıs ise tutuklandı.
Olay, Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Azdavay ilçesinde telefonla aradığı şahsa kendisini jandarma personeli olarak tanıtan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı N.İ., “Kimlik bilgileriniz terör örgütü üyelerinde, suça karıştığın yönde bilgiler var” diyerek şahsı kandırdı. Şahıstan evindeki altın ve paraları isteyen N.İ., bunları almak için Azdavay ilçesine gelerek belirtilen adrese gitti. Telefon ile aradığı şahıstan 31 bin 500 lira nakit para ile 2 altın bilezik, 4 çeyrek altın ve 5 altın yüzük alan N.İ., ardından kayıplara karıştı.

YUKARI DİKMEN KÖYÜNDE TRAFİK KAZASI YUKARI DİKMEN KÖYÜNDE TRAFİK KAZASI

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan şahıs, karakola giderek şüpheliden şikayetçi oldu. Bunun üzerine vakit kaybetmeksizin çalışma başlatan Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden şahsın kimliğini tespit ederek takibe aldı. Ticari taksi ile Azdavay’dan Tosya ilçesine buradan da Çorum’a geçmek isteyen N.İ., polis ekiplerinin takibi sonrası tekrar Şanlıurfa’ya kaçmaya çalışırken Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kıskıvrak yakalandı.
Polis ekipleri, dolandırdığı şahıstan aldığı altınları ve nakit paraları da ele geçirirken N.İ.’yi gözaltına aldı. Karakoldaki işlemlerinin ardından N.İ., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim