SEDAT AGACIKOĞLU  
TOSYA  (İHA )  -    ALAATTİN KEŞOĞLU TOSYA (DHA )

Vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyan emniyet teşkilatı aynı zamanda artan toplumsal olaylarda vatandaşı bilgilendirmek için çalışmalara devam ediyor.

Piroteknik malzeme olarak tabir edilen patlayıcı maddelerin yasak olduğu halde küçük çocuklardan ziyade son günlerde esnaflar arasında kullanılmaya başlandığını görülmüştür.

Bu durum karşısında zamansız ve uygunsuz ortamlarda kullanılan patlayıcılara karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

  
Ekipler patlayıcı madde kullanımından doğacak olan zararları önlemek cezai uygulamaların yanında  halkı bilinçlendirme yoluna gidiyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan polis memurlarından oluşan ekipler patlayıcı maddelere karşı uyarı broşürü dağıtıyor.

Polis memurları üzerinde patlayıcı maddelerin verdiği zararların bulunduğu ve yasaklandığına dair kanun maddelerinin de yer alan broşürleri işyerlerindeki ve sokaktaki vatandaşa dağıtıyorlar.

 Konu hakkında açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz özellikle patlayıcı maddeler konusunda mağdur olan veya şaka zede olan kişilerin vatandaşların izinsiz olarak yanıcı ve patlayıcı maddelerin satışını yapanları ve umuma açık yerlerde kullananların 155 polis imdat hattına bildirmelerini ve Emniyet Teşkilatına yardımcı olmalarını istedi.



Editör: TE Bilisim