Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya İlçesi'ne bağlı Ekincik Köyü'nde yedikleri ottan zehirlenen 7 inekten 5'ü telef olurken, diğer 2'si ise tedaviyle kurtarıldı.

Ekincik Köyünde yaşayan Mustafa Koçak., 7 ineğini önceki gün otlamaları için evinin yakınındaki kendisine ait araziye bıraktı. Akşam saatlerine doğru inekleri evin ahırına getirerek bağladı.ve dışarıya çıktı.Kısa bir süre sonra ahıra dönen Mustafa Koçak., hayvanların hepsinin de yerde baygın olduklarını gördü. Paniğe kapılan Mustafa Koçak,durumu hemen veteriner hekime haber verdi. Gelen veterinerin yaptığı incelemede hayvanlardan 5'ünün telef olduğu, 2'sinin de zehirlenmil olabileceğini belirlendi ve ilaç tedavisi ile diğer 2 ineği kurtardı.

Yetkililer tarafından yapılan ilk incelemede, hayvanların yedikleri bir ottan zehirlendikleri belirlendi.

Geçimini besicilkle sağlayayn Mustafa Koçak yaşanan olaylar karşısında gözyaşlarını tutamadı '' Ben ailemi ve çocuklarımı bu hayvanlardan sağladığım gelir ile geçindiriyor ve okutuyordum.Şimdi bu durum karşısında ne yapacağım bilemiyorum.Devletimiz benim ve ailemin yanında olacağından hiç şüphem yok.Ne olur bana bir yol gösterin,yardımcı olun'' dedi.

Editör: TE Bilisim