Haber : Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaşanan ilginç Telefon dolandırıcılığı olayını yaşlı adamın oğlu ve Jandarma ile Emniyetin ortak çalışması engelledi.

Edinilen bilgilere göre köyde ikamet eden 67 yaşındaki M.A isimli vatandaş yapancı uyruklu dolandırıcıların tuzağına düştü.İddialara göre öğlen saatlerinde köyde evinde televizyon seyretmekte olam M.A isimli vatandaşın cep telefonu çaldı. Gelen aramaya cevap veren M.A kısa süre sonra panikle konuşmaya başladı ve evden çıkarak ilçe merkezine hareket etti. Babasının durumundan şüphelenen oğlu defalarca babasının cep telefonu ile aramak istesede sürekli meşül olduğundan babasına ulaşamadı.

Durumu hemen ilçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet müdürlüğüne bildiren M.A'nın oğlu güvenlik güçlerinden yardım istedi. Kısa sürede Jandarma ve emniyet ekipleri ilçe merkezinde bulunan bankaların önünde tedbir alarak takibe başladılar.Yaşlı adam M.A'nın tam bankamatikden kredi çekerek parayı dolandırıcılara göndereçeği sırada olaya müdahale ederek yaşlı adamım dolandırılmaktan kurtardılar.

Emniyet güçleri daha sonda yaşlı adama 65 yaşı üstü olduğu için sokağa çıkma yasağına rağmen dışarıda olmaktan 392 TL idari para cezası kestiler.

Editör: TE Bilisim