KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 70 yaşındaki şahıs terk edilmiş bağ evinde aç ve susuz bir şekilde yaşıyor.

İlçenin eski metal sanayi bölgesinde terk edilmiş ve yıkılmak üzere olan bir bağ evinde yalnız yaşayan yaşlı adama tele dokumacı esnafı bakıyor. Bir kaç esnafın yardımları ile hayatını devam ettirmeye çalışan 70 yaşında ki Mustafa B. isimli yaşlı ve felçli adam terk edilmiş bağ evinde gece ve gündüz yalnız yaşıyor.

Günlerdir aç ve susuz bir şekilde virane bağ evinde kalan yaşlı adam felçli olması nedeni ile ayakta zor durarak yürümeye çalışmakta. Dokumacı esnaflarından Halil Ocaklı geçtiğimiz günlerde yaşlı adama ekmek götürmek için gittiği sırada yere düşmüş bir şekilde bulduğunu söyleyerek tosyahaberleri.com konuştu ‘’ Bundan birkaç gün önce yaşlı amcaya ekmek vermek için gittim. Bir kaç defa seslenmeme rağmen sesimi duyuramadım.  Kendisi de felçli olduğu için konuşamıyor. Yukarı çıktığımda merdivenlerden düşmüş şekilde buldum. Eli ve yüzü kan içinde idi. Önce Hastaneye götürdüm ve tedavi ettirdim. Sonrada Emniyet müdürlüğüne götürerek amcanın durumunu anlattım. Daha sonra tekrar yalnız yaşadığı bağ evine getirdim.

Kimdir, nedir bilmiyoruz. Bizler dokumacı esnafları olarak kendisine ekmek ve su getirerek yardım etmeye çalışıyoruz. Geceleri burada yalnız kalıyor ve soğuk gecelerde üstüne birkaç bir şeyler örterek uyuyor. Kaldığı bağ evini görüyorsunuz yıkılmak üzere. Bizler esnaf olarak yetkililere sesleniyoruz bu adam burada kalmaya devam eder ise ya açlıktan ölür ya da yıkılmak üzere olan bu bağ evinin altında kalır’’ dedi.

Not: Bağ evinde yalnız yaşayan Mustafa B.'nin daha öncesinde Huzurevine yerleştirildiği fakat kendi isteği ile Huzurevinden ayrıldığı öğrenildi.Ayrıca yakın akrabalarının yardım için kendisine ulaştığı çoğu zamanda evden kaçtığı bilgisine ulaşılmıştır.

Not:Haberimizde adı geçen kişilerin haberlerimize itiraz hakkı bulunmakla birlikte, haberlerde hata olduğunu teyit etmeleri durumdan düzeltme metni yayınlanacaktır.




















Editör: TE Bilisim