Geçştiğimiz yıl Haziran ayında Telefon dolandırıcılarına kaptıran 80 yaşındaki Ahmet Demirel o gün yaşananları haber sitemize anlatmıştı.

‘’PEŞİNDE TERÖRİSTLER VAR, BİZ SENİ KURTARACAĞIZ’’

‘’Evde istirahat ediyordum bir anda ev telefonu çaldı. Telefonu açtım iyi ve düzgün konuşan bir kişi kendisinin komiser olduğunu söyleyerek benim peşimde teröristler olduğunu söyledi. Biz sana yardımcı olmak istiyoruz bizim dediklerimizi aynen yapman gerekiyor dediler. Hatta Tosya’da dört teröristi yakalayıp içeri attıklarını söyledi. Bende konuşmasına inandım ne yapılması gerekiyor ise yapayım dedim’’

‘’İKİ GÜN BOYUNCA İSTEDİKLERİ HESABA PARA YATIRDIM’’

‘’ Teröristlerin yakalanması için paraya ihtiyaç olduğunu söyledi ve bana banka hesap numarası vererek o hesaba para yatırmamı istedi. Bende o gün verdiği hesaba bankaya giderek 12 bin 500 TL yatırdım. Ertesi gün tekrar arayarak bu defa farklı bir banka ve hesaba 11 bin 500 TL yatırmamı istedi bende yatırdım.

‘’BU İŞ İÇİN ÇOK PARA GEREKLİ EVİNİ SAT DEDİLER’’

‘’Üçüncü gün tekrar aradılar ve teröristleri yakalamak üzere olduklarını söyleyerek çok para lazım dediler ve benden evi satmamı istediler. Bende eğer o kötü insanlar yakalanacaksa evi de satarım dedi. Sonra bu iş benim gerime vurdu ve bir sonraki gün arayınca la deyyus sen beni mi dolandırıyorsun dedim. Ben öyle söyleyince Telefonu yüzüme kapattı bir daha da aramadı. Bende çocuklarımla polise giderek olayı bir bir anlattım. İnşallah yakalanırlar başka insanları da kandırmazlar’’dedi.

DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Dolandırıcılık olayının gerçekleştiği tarihten yaklaşık bir sene sonra Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü  yapmış olduğu başarılı çaşışma sonrası Telefon dolandırıcılığına karışan kişi ve kişiler Konya'da yakalandı. 

Yakalanan dolandırıcılık zanlısı şahıslar tutuklanarak cezaeivine gönderildi. Hırsızların yakalandığı haberini alan 80 yaşındaki Ahmet Demirel''Dualarım kabul oldu. Ben bir hataya düştüm ve bu kişiler tarafından dolandırıldım. İnşallah bir daha hiç kimse bu dolandırıcılara inanmaz''dedi.

Editör: TE Bilisim