Haber: Sedat Ağacıkoğlu

 İl Hıfzıssıhha Kurulu, il dışından gelenlere 10 günlük zorunlu izolasyon uygulanmasına karar verdi. Şehir girişlerinde oluşturulan kontrol noktalarında ateşi 38 ve üzeri çıkan kişiler önce yurtlara alınacak, testlerinin ardından belirtecekleri adreste 10 gün karantinada tutulacak. Ateşi ve belirtisi olmayan kişiler ise aynı şekilde belirtecekleri adreste 10 gün izole altında kalacak.

Kastamonu’da ve ilçelerde artan vakalar nedeniyle bir takım yeni kararlar alan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Emniyet ve Jandarma denetimleriyle il ve ilçe girişlerinde oluşturulacak kontrol noktalarına gelenlerin ateşlerinin 38 derecenin üzerinde olması durumunda Valilikçe belirlenen yurtlara yerleştirilmesini, alınan testleri sonrasında da kişilerin kendilerinin belirleyeceği ikamette zorunlu 10 günlük izolasyona tabi tutulmalarına karar verdi. Ayrıca ateşi normal olan kişiler de yine belirtecekleri bir adreste 10 gün izolasyona tabi olacak.

İzolasyon altında olan kişilerin takibi ise kolluk kuvvetleri ve muhtarlar vasıtasıyla yapılacak. İzolasyona tabi olanların T.C.  kimlik numaraları muhtarlar tarafından Toplum Sağlığı Merkezi’ne iletilecek ve HES uygulamasına veri girişleri yapılacak.

Eğitim ve turizm maksadıyla ya da ticari ve tarımsal faaliyet yürüten şirket, şahıslar ile tevdi edilen bir kamu görevini yürütme amacı ile il merkezine gelenler ise bu kapsamın dışında tutuldu.

Tosya İlçe Hızıssıhha kurulu Pazartesi günü yapılacak toplantıda Tosya ilçesi giriş çıkışlerının Jandarma ve Emniyet denetimi ile giriş çıkışlarda kontrol noktaları denetimine başlayacağı iddia edildi.

Kastamonu İl Jandarma ve Emniyet müdürlüğünden Tosya'daki kontrol noktalarında görev almak üzere takviye ekip talebinde bulunacak.

Editör: TE Bilisim