SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Tosya’da darbe girişimine karşı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara döküldü.

 

Fethullar Gülen Örgütü (FETÖ) mensubu subayların kalkıştığı darbe girişimine tepkisini gösteren halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine darbeyi protesto etmek için sokağa çıktı. Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce kişi, FETÖ terör örgütüne karşı sloganlar atarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti Hükümetinin yanında olduklarını bildirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı protesto gösterilerinde araç konvoyları oluşturularak darbe girişimi protesto edildi.

 

Gecenin ilerleyen dakikalarında darbe girişimine ve gelen şehit sayısı ile halk arasında infial oluşmaya başladı. Bir ara konvoyda bulunan motosikletleri ekzosunda çıkan patlama sesleri sonrası halk arasında silah atlıyor haberlerinin yayılmasına neden oldu. Bir anda meydanda bulunan halk ve polis ekipleri silah atıldığı iddia edilen olay yerine akın etti. Polislerin gelebilecek her türlü karşı olaya tedbir olarak silahları ile olay yerinde bulunması halk içinde kısa süreli paniğe neden oldu.

Editör: TE Bilisim