Haber: Sedat Ağacıkoğlu -İHA-Kastamonu


İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Çalık başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Karakol Amiri Komiser Süleyman Kılıç, Asayiş Büro Amiri Nihat Sürmeli, Trafik Büro Amiri Yavuz Duyar, polis memurları ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda, son günlerde telefon dolandırıcılığının arttığına dikkat çeken İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Çalık geçtiğimiz hafta ilçemizde üzücü dolandırıcılık olaylarının olduğunu söyledi. Çalık bu tür durumlarda karşılaşıldığında; “  Dolandırıcılar kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıyor ve bu yolla menfaat temin ediyor. Hiçbir kamu görevlisi vatandaştan kontür yada para istemez. Mağdur olmamanız için en yakın Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etmenizi istiyoruz” dedi.


Asayiş Büro Amiri Nihat Sürmeli dolandırıcılık konusunda slayt eşliğinde bilgi verdi. Dolandırıcıların kişilerin adına sahte belge düzenleyerek yada başkasının kimlik bilgilerini kullanarak dolandırdıkları bilgisini paylaşan Sürmeli günümüzde telefon dolandırıcılığının sık görüldüğünü söyledi. Kitle iletişim araçları kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık olayları ve banka hesapları ve ATM lerin kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarında, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve kontör isteyen kişilere itibar edilmemesini belirterek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat edilmesinin mağduriyeti önleyeceğinin altını çizdi.


Toplantıda yapılan bilgilendirmenin ardından muhtarlara dolandırıcılıkla ilgili video izlettirildi. 



  

Editör: TE Bilisim