Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya İlçesi Organize Sanayi bölgesinde bir fabrikada çalışmakta olan yaklaşık 50 işci mağdur durumda oldukları için hak arayışına girdiler.

Tosya Organize Sanayi bölgesinde faliyet gösteren işciler  işverenlerini maaşlarını vermediklerini ve işyerinden kaçtıklarını iddia ettiler. Haklarını aramak adına Osmanlı parkında çözüm arayan işciler kameramıza şunları dile getirdiler “Bir kaç gün önce işveren tarafından izine ayrıldıklarını ve kendilerine izin dönüşünü haber vereceklerini söylediler ama hafta sonu Fabrikadaki malzemeleri  bir hırsız gibi akşam üzeri  alıp kaçtılar , Bir buçuk aylık maaşlarımız var aylarca biriken mesai ücretlerimiz var bugün burada Osmanlı parkında haklarımızı aramak sesimizi duyurmak için toplandık yetkililer gelsinler yardımcı olsunlar  ” dediler.

İşcilerin bulunduğu alana gelen polisler aralarından üç kişinin sorunlarını dile getirmek adına Tosya Kaymakamının yanına gitmesi gerektiğini söylemesi üzerine giden üç işcinin ardından tüm işciler Kaymakamlık binası önüne gittiler. Tosya Kaymakamlık binası önünde toplanan  işciler  mağduriyetlerinin giderilmesini  beklerken Kaymakam ile görüşen işcilerden bir tanesi  ” Kaymakam bey ile görüştük kendisi bizi çarşı merkezde bulunan Avukata gitmemizi önerdi ” demesi üzerine  işciler  avukat  yanına gitmek üzere yola koyuldular.

Editör: TE Bilisim