HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Ermelik ve Yukarı kayı köylerinde meydana gelen dolandırıcılık olayı dudak uçuklattı.

Telefon dolandırıcılarının hedefi bu kez ilçenin iki köyleri oldu. Yetkililerin defalarca uyarmalarına rağmen Ermelik ve Yukarı Kayı Köylerinde yaşayan iki vatandaşımız dolandırılmaktan kurtulamadı

Edinilen bilgiye göre ilçenin Yukarı Kayı Köyü’nde ikamet eden F. K. İsimli vatandaşı ev telefonundan arayan dolandırıcılar nüfus cüzdanın yakalanan bir teröristin üzerinden çıktığını söyledi. Kendisini Jandarma komutanı olarak tanıtan dolandırıcılar nüfus cüzdanının Tosya Devlet Hastanesi yakınında bulunduğunu ve teröristin eline geçtiğini söyledi. F.K.  hakkında araştırma yapılacağını belirten dolandırıcılar verdikleri hesaba para yatırılmasını, araştırmanın tamamlanmasının ardından paranın iade edileceğini söyledi.

Ev telefonundan F.K. nin torununu arayan dolandırıcılar jandarmanın 2.000 bin lira para verdiğini bu paranın ne olacağını dedesine sormasını istedi. Torununun jandarmanın 2.000 bin lira verdiğini ve bu paranın ne olacağını sormasıyla olayın gerçek olduğuna inanan F.K.  yı dolandırıcılar bir süre sonra tekrar aradı. Siz dolandırıcımızınız diye soran F.K. ya ne dolandırıcısı hakkındaki araştırma tamamlandıktan sonra paranı geri alacaksın yanıtını alınca şehir merkezine gelerek dolandırıcıların verdiği PTT hesabına bankamatik üzerinden tam 17 bin TL havale yaptı.     

Yüklü miktarda Havaleyi yaptıktan bir süre sonra kendine gelen F.K. dolandırıldığını anladı ve jandarma komutanlığına giderek şikâyetçi oldu.

İkinci dolandırıcılık olayı ise ilçenin Ermelik Köyü’nde yaşandı. Yine aynı yöntemi kullanan telefon dolandırıcıları Ermelik Köyü’nde ikamet eden A. U.’yu telefonla arayan dolandırıcılar para istedi. Dolandırıcıların verdiği hesap numarasına 1200 TL havale yapan A.U. bir süre dolandırıldığını anladı ve jandarma komutanlığına giderek şikayetçi oldu.

Jandarma ekipleri ilçenin Ermelik ve Yukarı Kayı Köylerinde meydana gelen dolandırıcılık olayları ile ilgili çalışma başlattı.   

Olayların ardından yetkililer hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan para istemeyeceğini belirterek böyle bir olayla karşılaşılması durumunda en yakın polis merkezine ya da jandarma komutanlığına başvurulması gerektiği uyarısında bulundu.

 

Güvenlik güçleri dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlattı.   

 

 

 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim