Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, freni boşalan kamyonun şoförü, faciaya neden olmamak ve önündeki araçlara çarpmamak için hareket yaparak, aracı yan yatırdı.

Edinilen bilgiye göre Trafik kazası, gece saatlerinde Tosya Kaleyakası mevkiinde meydana geldi. Kastamonu’dan Tosya ilçesine küspe taşıyan Yüksel Türkmen idaresindeki 19 TE 910 plakalı kamyonun freni boşalması sonucu devrildi.

İhbar üzerine olay yerine 112 ambulans ve Tosya Belediyesi Kaza kurtarma ekibi yönlendirildi. Kamyon içinde sıkışan sürücü itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılarak ambulansla Tosya Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

‘ÇARPMAMAK İÇİN KAMYONU YAN YATIRMIŞ’

Kamyon sürücüsü Yüksel Türkmen kaza anının www.tosyahaberleri.com haber sitemize anlattı, “Kastamonu’dan küspe yükleyip Tosya ilçesine yola çıkmıştım. Tosya ilçesine yaklaşık 10-15 km kalmıştı. Rampa aşağı inerken birden aracın freni boşaldı. Yaklaşık 5 km boyunca fren olmadan geldim. Daha sonra ilçeye yaklaştığım anda daha büyük bir faciaya neden olmamak için kamyonu yana yatırmak zorunda kaldım’’ dedi.

Kaza nedeniyle Kastamonu-Tosya yolu uzun süreli araç trafiğine kapandı. Kamyonun kurtarıcı yardımı ile kaldırılmasıyla ulaşım trafiğe açıldı.

Emniyet ekipleri meydana gelen Trafik Kazasıyla ilgili inceleme başlatı.

Editör: TE Bilisim