HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu ili Tosya ilçesi Harsat Mahallesi Beş evler mevkii Toki Konutlarının üst bölgesinde iddialara göre aç kalmış kurt ve başıboş sokak köpeklerinin saldırıp parçaladığı yavru köpek bulundu.

Edinilen bilgiye göre ilçe merkezine indiği iddia edilen aç kurt sürüsü ve başıboş sokak köpekleri bir yavru köpeği köpeğini parçaladı.

Tosya’nın Beş evler mevkiinde Toki Konutların üstünde bulunan Su Deposu bölgesine inen aç kurtlar ve o bölgede gruplar halinde gezen başıboş sokak köpekleri akşam saatlerinde kimsenin bulunmadığı bir saatte yavru köpeğine saldırdı. Vatandaşlar ertesi gün Köpeğin kurtlardan artan parçalarını görünce dehşete düştü. Tosya’da özellikle son günlerde bağlarda ve kırsal alanlarda, aç kalan kurtların özellikle gece yarısından sonra şehir merkezine yakın yerlerde tehlike saçtığı iddia edildi.

Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde aç kalan kurtların kırsal alanlarda pervasızca gezdiği görüntülendi. Ayrıca son günlerde ilçe gündemini sıklıkla meşgul eden ve gruplar halinde gezen sokak köpeklerinin de parçalanmış yavru köpeğin olduğu bölgede bulunması ve saldırgan tavırları vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.  

Editör: TE Bilisim