SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’da kendisini Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele görevlisi olarak tanıtan kişi veya kişiler A.D. isimli 80 yaşındaki yaşlı vatandaşın 22.950 TL parasını telefon dolandırıcılığı ile dolandırdı.

Edinilen Bilgilere göre Tosya ilçesinde A.D. isimli vatandaşı arayan dolandırıcılar kendisini Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele görevlisi olarak tanıtıp acil olarak bankaya giderek kendilerinin o anda bildireceği hesap numarasına para yatırmasının gerektiği talimatını verdiler.

A.D. isimli Tosyalı vatandaş da evinden çıkarak önce iki ayrı bankanın Tosya Şubesine giderek dolandırıcıların verdiği hesap numarasına 22 bin 950 TL para yatırdı. Birkaç gün sonra dolandırıldığını anlayan şahıs Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü yapılan dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada kendisini Kaymakam, Savcı, Hakim, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü gibi tanıtarak arayan şahıslara inanılmaması gerektiğini ayrıca hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan para talep etmeyeceğini bu durumla karşılaşıldığı anda telefonun kapatmasını istediler.

(SDA

Editör: TE Bilisim