HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, son günlerde sıkça görülen yılanlara bir yenisi daha eklendi. İtfaiye ekipleri, bir tesisin depo bölümünde kapı arkasına saklanan bir yılanı yakaladı.

Geçtiğimiz hafta bir bağ evinde yakalanan yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılan vakası sonrası bugün de bir tesisin depo kısmında farklı cinste yaklaşık 1,5 metrelik yılan yakalandı.

Tesis yetkililerinin ihbarı üzerine Tosya Belediyesi ekipleri olay yerine intikal etti. Depo kapısının arkasına saklanan yılan itfaiye ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalanarak doğaya bırakıldı.

'NEDENİ HAVALARIN AŞIRI ISINMASI'

İlçede son 15 gün içinde farklı noktalarda 3 yılan yakalama operasyonunun yapılması sonrası vatandaşlar neler oluyor diye endişe duymaya başladı. Bazı vatandaşlar geçtiğimiz ay ilçede yaşanan ve ulusal basında gündem olan esrarengiz patlamayı fay kırılmasına bağlayarak yılanların yuvalarından çıktığını söylentisi yayılmaya başladı. Fakat uzmanlar esrarengiz patlamanın o anda uçak geçişinden kaynaklanan sonic bir patlama olduğunu açıklayarak yılanların havaların aşırı ısınması nedeni ile bu tür vakaların olabileceği yönünde görüş bildirdiler.

Editör: TE Bilisim