Tosya D-100 Karayolu Çorum kavşağında meydana gelen kazada İran plakalı bir otobüs İstanbul istikametinden İran istikametine seyir halinde iken, Tosya'da otobüsün sağ arka tekerleğinin patlaması sonucu kaza yaptı.Akşam saatlerinde saat 19:25 de meydana gelen Trafik Kazasında İran Otobüsü büyük bir tehlike atlattı

99A88710 Plakalı İran otobüsü Çorum kavşağına geldiği sırada sağ arka tekerleğin patlamasıyla direksiyon hakimiyetini kaybeden otobüs şöforü önce yolun sağındaki bariyerlere çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otobüs önce orta refüje çıktı hızını alamayan otobüs karşı yolun istinat duvarına çarparak durabildi.

Otobüs içerisinde uyku halinde olan 20'ye yakın yolcu çarpmanın etkisiyle kısa süreli şok yaşadılar.

Yolcular kaza sonrasında " İstanbuldan çeşitli eşya alarak alışveriş yaptık, İran'a geri dönerken talihsiz bir kaza yaşadık, Otobüs şöforü dikkatli olmasa idi belki can kaybıda yaşanabilirdi." dediler.

Otobüsün istinat duvarına çarpması sonucu otobüste bulunan Mahsen Yousefzadeh(1986) ve Mahmood Hashemi(1950) yaralandılar. Yaralılar olay yerine gelen Ambülans ile Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Alınan bilgiye göre yaralılar Hastanede ayakta tedavi edildi.

Otobüste bulunan diğer yolcular ise özel bir araç ile misafir edilmek üzere Tosya ilçe merkezine getirildiler. Olay ile ilgili tahkikat devam ediyor.





Editör: TE Bilisim