Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Suluca köyünden Sapaca köyüne kadar D-100 karayolunda ve Yeni Sanayi kavşağı adeta karanlığa mahkûm edildi. Yıllarca ölüm kavşağı olarak anılan, yüzlerce ölümlü ve yaralanmalı kazanın meydana geldiği D-100 karayolu ve  Yeni Sanayi kavşağı son yıllarda geceleri Hayalet bir kavşak oluyor ve birden karşınıza çıkıyor.

İlçenin güzelliğinin bir göstergesi olan ve ilçe hakkında insanlara bir fikir veren bu kavşaklar, ne yazık ki ilçemizle ilgili fazla bilgisi olmayan, Tosya’yı bilmeyen veya tanımayanlar için kafalarda olumsuz ve soru işareti bırakıp “Tosya nasıl bir ilçe acaba bu ilçe bu kadar sahipsiz mi” diye düşünceler oluşuyor.

Kavşaktaki ışıkların yanması konusunda bir türlü ortak bir noktaya gelinememesi ve ilçemizin yetkililerinin de bunu seyretmesi ne yazık ki geceleri bu kavşağın ‘’ Hayalet Kavşak’’ olarak anılmasına ve ilçenin yabancılar tarafından ‘’ Kör Nokta veya Kör Tosya ‘’ olarak anılmasına ve bilinmesine neden olmakta.

Kavşakları ışıklandıralım ki insanları kafasında oluşan ‘’Hayalet Kavşak veya Kör nokta ve Kör Tosya ‘’ imajını silinmelidir. Bu kavşakta daha fazla canlar yanmadan ilgili ve yetkililerin harekete geçeceğini umuyoruz.

Editör: TE Bilisim