HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesi D-100 Kara yolu Deringöz mevkiinde yaşanan dehşet dolu dakikalarda faciadan dönüldü.

Edinilen bilgilere göre İstanbul istikametinden Samsın istikametine seyir halinde olan sürücü Elvan Can idaresindeki 34 LH 7502 plakalı otomobil ile aynı istikamete gitmekte olan 41 NM 716 plakalı TIR sürücüsü ile yol verme mevzusunda tartışma çıktı. Tosya D-100 karayolunda başlayan tartışmanın ardından Otomobil sürücüsü Elvan Can’ın iddiasına göre tartıştığı TIR sürücüsü seyir halinde iken otomobilinin önüne direksiyonu kırması sonucu otomobili güçlük ile durdurabildiğini iddia etti. Görgü tanıkları TIR’ın manevra yaptığı esnada dorse kısmında bulunan balyalar içerisindeki tuğlalar savrulmanın etkisi ile yola düşmesi seyir halinde olan diğer araçların ‘da tehlike yaşadıklarını söylendi.

‘’ Yaşadığımız Dehşet Dolu Dakikaları anlatamam’’

Korku dolu anların ardından otomobil sürücüsü Elvan Can olayı şöyle anlattı ‘’ Otomobili yol kenarına güçlükle durdurabildim. Daha sonra ailemi otomobilde çıkararak yaşadığımız şokun etkisini atmak için beklemeye başladık. Tam bu sırada bu kez TIR şoförü eline aldığı büjon anahtarı ile otomobilin yanına gelerek benimle ve otomobilde bulunan ailem Güler C.,Serkan C. Asya C. ve Akın C. 'a saldırdı .Yaşanan arbede esnasında Bijon anahtarını TIR şoförünün elinden almayı başardık. Fakat bu seferde şoförün bıçak çekmesi ile arbede esnasında Serkan Can boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken Elvan Can ve Güler C.'ında kollarında ve karın bölgelerinde kesikler oluştu.

Seyir halindeki diğer araç sürücülerinin İlçe Bölge Trafik ekiplerine ihbarı sonucu olay yerine gelen Emniyet görevlileri TIR sürücüsünü ifadesini almak üzere Bölge Trafik Karakoluna götürdüler.

Olay yerine gelen 112 ambulans ile yaralılar Tedavisini yapmak üzere Tosya Devlet Hastanesine sevk edildi. Bu esnada yaşanan korku dolu anların arasında kalan yaşadığı korkuyu üzerinden atamayan 10 yaşındaki Akın Can'ın Polis memuruna " Abi Allah'ını seviyorsan biriniz öne binsin" sözleri yaşanan dehşeti anlatmaya yetti.

Olay ile ilgili Emniyet güçleri soruşturma başlattı.

 (SDA-

Editör: TE Bilisim