Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D-100 karayolunda dün gece yarısı yaşanan olayda seyir halindeki Şehirlerarası otobüs şoförün rahatsızlanması sonucu Çorum Kavşağı Tosya girişinde sağa çekerek park durumuna geçmişti.

Edinilen bilgilere göre Tosya Devlet Hastanesinde yapılan kontrol ve tetkikler sonrası otobüs şoförü Kastamonu'ya sevk edildi. Hastanede yapılan ilk tetkiklerde otobüs şoföründe iddialara göre normal enfeksiyon belirtileri görüldüğü şoförün ifadeleri doğrultusunda hastalığının seyri ve hikayesinde anormal bir durum olmadığı anlaşılmış yinde Kastamonu da yapılan tetkikler sonucunda kesin durum belli olacağı yönünde kesin olmayan bilgi alındı.

Olay sonrası şoförün durumunun belirsizliğini koruması karşısında D-100 karayolunda polis gözetiminde bekletilen ve içinde 40 yolcu bulunan otobüs Tosya Emniyet ekipleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün Otobüsün varış noktası olan Giresun ili Emniyet ve Sağlık Müdürlükleri ile irtibata geçilerek otobusün Tosya ilçesinden ayrılması sağlandı.

Dün gece gergin dakikaların yaşandığı vakada Tosya Devlet Hastanesi yetkilileri ve personeli ile ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri özverili ve koordineli çalışma yaparak hiç bir kargaşa ve paniğe neden olmadan başarılı bir çalışma yapmışlardır.

Editör: TE Bilisim