18.08.2012 tarihinde İzmir’den Gürcistan’a istikametine gitmekte olan M. Salı  ( 1955) ’nın kullandığı 34 AT 0491 plakalı Çekici Tır Bilinmeyen bir nedenle Yolun kenarında bulunan levhalara çarpması sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybederek devrildi.


 D-100 Karayolunda 18.08.2012 Cumartesi  günü saat 15:20 sıralarında meydana gelen Trafik kazasında İzmir’den Gürcistan’a Plastik malzeme taşıyan Tır Ramazan Bayramına bir gün kala Arife günü D-100 de az daha faciaya neden oluyor idi.


Tır Şoförü M. Salı Tosya Avşar Köyü mevkiine geldiği sırada trafiğin yoğun olduğu anda birden direksiyon hakimiyetini kaybederek önce yol kenarındaki reklam levhalarına çarptı daha sonra tır yana yatmış bir şekilde metrelerce sürüklendi. Yol kenarında bulunan Tosya Devrez çayına uçmaktan son anda kurtulan Tır tesadüf eseri durdu.


Araç içinde bulunan Şoför M. Salı (1955 ) ve Y. Tekin (1979 )  yaralandılar. Yaralılara ilk müdahaleyi o anda bayram ziyareti için İstanbul’dan Samsun ‘a akraba ziyaretine  gitmekte olan bir doktor hemen aracından inerek yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.


Olay yerine gelen Tosya Bölge Trafik polisleri D-100 KarayolundaTrafik güvenliğini sağlayarak yaralıları 112 Acil servis Ambulansları ile Tosya Devlet Hastanesi acil servisine sevkini yaptılar.


Tosya D-100 Karayolunda meydana gelen Trafik Kazası sonucu Trafik de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu Ramazan bayramını memleketlerinde geçirmek için araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar, D-100 otoyolunun Ilgaz – Tosya  güzergâhında ki yoğunluk nedeni ile adeta isyan ettiler.


Kaza ile ilgili soruşturma devam etmektedir.


Sedat Ağacıkoğlu (Habertürk – TOSYA )

Editör: TE Bilisim