HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya ilçesi Eceönü mevkiinde yer alan Çankırı kavşağında devam eden kavşak çalışması yüklenici firma tarafından çalışmalar devam ediyor.  

Çalışmaların devam ettiği kavşakta en büyük sıkıntıyı yine Tosya halkı yaşıyor. Özellikle Bağ ve Bahçe işleri ile uğraşan ve geçimini bu yoldan kazanan ‘’Bağcı’ ’diye bilinen vatandaşlar kendi tarım arazilerine gidiş ve gelişlerinde adeta çile yaşıyorlar.

Görüşlerini aldığımız vatandaşlar ‘’30 bin nüfuslu Tosya ilçesine dağ yollarını benzeyen giriş yolu verilmiş durumda. Açılan yan yolda hiçbir şekilde düzeltme ve mıcır çalışması yapılmayarak dağ yolu şeklinde Tosya’ya giriş sağlanmakta. Bu bizlerin içini acıtıyor. Yazık günah değil mi bu Tosya halkına. Tamam bazı şeyleri anlayışla karşılıyoruz böyle büyük bir projede böyle aksaklıklar olur ve zamanla çözüm bulunur fakat en azında Tosya’ya giriş için yapılan yolda bir düzenleme yapılsın. Bizler İlçe Kaymakamına ve Belediye başkanına sesleniyoruz Köy yollarının asfaltlanmasında verdiğiniz özeni ve önemi Tosya'nın giriş yolunada göstermelisiniz. Yetkililerden bu duruma acil olarak çözüm bulunmasını istiyoruz’’dediler.

Önemli Not: Yüklenici firma tarafından harfiyat kamyonları için açılan ara yol vatandaşlar tarafından ilçe girişine kestirme yol olarak kullanılmaya başlanması adeta Trafik kazalarına davetiye çıkarmaktadır.

Yetkililerin ve yüklenici firmanın Tosya halkının bu talebini en kısa zamanda değerlendirerek gerekli çalışmaların yapılacağı kanaatindeyiz.

Editör: TE Bilisim